OLIY O’QUV YURTI SHAROITIDA ZAMONAVIY O’QITUVCHINI TAYYORLASHNING DEONTOLOGIK KOMPONENTI - Kenjabayeva, Dilafruz (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Maqolada pedagogik faoliyatning bo'lajak vakilini deontologik tayyorlashning roli va xususiyatlari yoritilgan. Uning tarkibiy qismlari o'qituvchining deontologik kompetensiyasini shakllantirishni ta'minlovchi yaxlit tizim sifatida tavsiflanadi. O'qituvchining deontologik tayyorgarligi – bu pedagogik faoliyatda me'yoriy kasbiy xulq–atvorni amalga oshirish uchun zarur bo'lgan deontologik kompetentsiyani shakllantirish, shaxsiy muhim fazilatlarni shakllantirishni ta'minlaydigan maqsadli, boshqariladigan jarayondir.