ТУРИЗМ РИВОЖИ ТАРИХИГА БИР НАЗАР - Муродов, Ҳалим (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Мазкур мақолада Ўзбекистон ҳудудида туризм ривожи тарихи масалалари жумладан, саёҳат ва туризм ривожида илк диний таълимот – зардуштийликнинг таъсири ҳамда марказлашган давлат омили, илм ўрганиш борасидаги сафарлар ва саёҳатлар ривожида савдо йўлларининг муҳим ўрни, шунингдек, соҳа тараққиёти учун мустамлакачилик тартибининг салбий жиҳатлари атрофлича таҳлил этилган.