ФАРҒОНА ВОДИЙСИНИНГ– ҚОРАХОНИЙЛАР ТОМОНИДАН ЗАБТ ЭТИЛИШИ ТАРИХИДАН - Юлдашев, Саиданварбек (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Мақолада тарихий манбалар ва адабиётларга асосланган ҳолда Фарғона водийсининг Қорахонийлар томонидан эгалланиши тарихи ёритилган. Шунингдек, Х асрнинг 90-йилларидаги Фарғонадаги сиёсий жараёнлари ёритилган. Жумладан, Фарғонада салжуқийлар ёрдамида сомонийлар ҳокимиятини қайта тикланиши ва Наср Элоқхон томонидан амалга оширилган иккинчи истило тўғрисида ҳам батафсил таҳлиллар амалга оширилган.