XOTIN QIZLAR BANDLIGINI TA’MINLASH TIZIMINING SHAKLLANISH JARAYONI VA RIVOJLANISH BOSQICHLARI - Jumanazarova, Fotima (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Ushbu maqolada xotin qizlar bandligini ta'minlash tizimining shakllanish jarayoni va rivojlanish bosqichlari tahlil qilingan. xotin-qizlar masalasining umuminsoniy va milliy jihatlari, ular huquqlarining taʼminlanishiga oid yangicha yondashuv va qarashlar faylasuf va huquqshunos sotsiolog olimlarning ilmiy-tadqiqot ishlarida ham qisman oʻrganilgan.