MINTAQADA TURIZM HUNARMANDCHILIK KLASTERINI SHAKLLANTIRISHNING DESTINATSION MODELI - Xalilov, Qahramon (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Mintaqada raqamli texnologiyalardan foydalanib turizm va hunarmandchilikni klasterini shakllantirishning distinatsiya modelini nazariy asoslari ishlab chiqilgan.Turizm hunarmandchilik faoliyatini talab va taklif qonuni asosida rivojlantirish, uning yalpi ichki mahsulot va aholi jon boshiga toʻgʻri keluvchi xizmatlar hajmidagi oʻzgarishini oshirish, hududlarda aholini yangi ish oʻrinlari bilan ta’minlash hamda soha korxonalarida boshqaruvning tashkiliy-iqtisodiy mexanizmlarini takomillashtirilgan.