INSONNING MA’NAVIY MOHIYATINI SHAKLLANTIRISHDA QADRIYATLARNING AHAMIYATI - Omonturdiev, Orzu (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Maqolada shaxsning ma’naviy rivojlanishi bilan ijtimoiy, siyosiy, iqtisodiy va madaniy jihatlarning ta’siri oʻrtasidagi bogʻliqlik koʻrib chiqilgan. Oʻzbekiston bugungi kunda boshqa davlatlar bilan faol rivojlanib borayotgan ma’naviy integratsiya aloqalariga alohida e’tibor qaratilmoqda. shu nuqtai nazardan a’naviy qadriyatlarni rivojlantirish, ulardan yurt manfaatlari yoʻlida foydalanish davr talabi ekani ta’kidlangan. Globallashuv sharoitida milliy va umuminsoniy qadriyatlar birlashib bormoqda, biroq bu milliy taraqqiyot va madaniyatga tahdid soluvchi salbiy jihatlar bilan birga keladi. Shunday ekan, milliy qadriyatlarimizni asrab-avaylash, oʻrganish va kelajak avlodlarga yetkazish muhim ahamiyatga ega.