NASIRIDDIN TUSIYNING IDROK NAZARIYASI VA KOMILLIK FALSAFASI - Abdullaeva, Firuza (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Mazkur maqolada Nasiriddin Tusiyning komillik falsafasiga oid qarashlari haqidagi fikrlar bayon etilgan boʻlib, unda insondagi navfs va hasad uning komil va donishmand boʻlib yetishishiga toʻsiq boʻlishi bilan bogʻliq fikrlar tahlil qilingan hamda komillik falsafasining mohiyati ochib berilgan ochib berilgan.