SHIHOBUDDIN UMAR SUXRAVARDIYNING “AVORIF UL -MAORIF” ASARI VA UNDA ILGARI SURILGAN GʻOYALAR - Murtozayev, Shahobiddin (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Mazkur maqolada tasavvuf ta’limoti va Sharq falsafasining yirik vakillaridan biri, “Suhravardiylik” tariqatining asoschisi Abu Hafs Umar Suhravardiyning falsafiy qarashlari “Avorif ul-maorif” (Ma’rifat tuhfalari) asari asosida tahlil qilingan. Shuningdek, asarda mutasavvifning nafs, ruh, ilm,aql tushunchalarining tavsiflanishi, axloqiy gʻoyalarining inson kamolotidagi oʻrni yoritilgan.