МАССМЕДИА АСПЕКТИНИНГ МЕДИАМАТН ШАКЛИГА КЕЛИШИДАГИ ЎЗИГА ХОСЛИКЛАР - Шамақсудова, Саодат (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Мақолада массмедиа аспектининг медиаматн шаклига келишидаги ўзига хослиги, медиаматнларнинг турли маъновий кодларни (лисоний ва нолисоний) ягона коммуникатив муҳитга бирлаштириши, медиаматн маълум коммуникатив фаолиятнинг алоқа соҳаси, тури, алоқа вазияти ва муаллиф мақсадига мувофиқ фикрий ва лисоний хатти-ҳаракатни мунтазам мажмуи сифатида, семантик ва синтактик жиҳатдан изчил боғланишлар асосида таркибланган ва тартибланган тугал нуқтий ҳодиса эканлиги очиб берилган. Шунингдек, массмедиавийликнинг асосий тамойиллари кўрсатилган.