FRAZEOLOGIK DERIVATLARNI KONTEKSTLARDA ISHLATILISHINING KOGNITIV ASOSLARI - Nortoyeva, Nodira (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Ushbu maqolada frazeologik birliklarni nominativ qonun-qoidalar asosida shakllanishi, kognitiv jarayon asosida olingan ma’lumotlar ta’sirida yangi derivatlarining hosil boʻlishida kontekstlarning oʻrni masalasi fransuz va oʻzbek tilidagi misollar asosida ochib berilgan.