TEXNIK OLIY OʻQUV YURTLARIDA OOʻZAKI NUTQ KOMPETENSIYALARINI RIVOJLANTIRISH USUL VA METODLARI - Yusupaliyeva, Shaxnoza (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Ushbu maqolada тexnik oliy ta’lim muassasalarida xorijiy til asosida komminikativ kompetensiyalarni takomillashtirish, oʻqitish ooʻzaki nutq tushunchalarni, ularning kasbiy faolligi va tashabbuskorligini rivojlatirish, oʻqituvchi va talabalar oʻrtasida kommunikativ munosabatlarni takomillashtirish, nutq koʻnikmalarini rivojlantirish hamda talabalarning mustaqil bilim olish modelini takomillashtirish, mustaqil bilim olish faoliyatining mazmuni, shakllari va vositalarini aniqlashtirishga qaratilgan.