VOLEYBOLCHILARDA HARAKAT SIFATLARINI RIVOJLANTIRISHNING USLUBIY ASOSLARINI TAKOMILLASHTIRISH - Xamirayev, Rustam (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Ushbu maqolada voleybol sport turi bilan shugʻullanuvchilarning salomatlik holatini yaxshilash, jismoniy rivojlanish darajasini yoshiga xos xususiyatlari boʻyicha hisobga olgan holda mashgʻulotlarni tashkil qilish va oʻtkazish masalalari, harakat sifatlarini rivojlantirish uchun umumiy va analitik ta’sir koʻrsatuvchi mashqlarni elastik mashqlar bilan bajartirish hisobiga dinamik kuchni tarbiyalash imkoniyati, voleybolchilarda mushak guruhlari (qoʻl mushaklarining kuch chidamkorligini, gavda mushaklarining tezkor-kuch chidamkorligini), toz-son bgʻgʻimlarda egiluvchanlik va umurtqa pogʻonasining harakatchanligini rivojlantirish maqsadida komplementar vositalarini mashgʻulotlarda qoʻllash jarayoniga tatbiq etish boʻyicha taklif va tavsiyalar haqida mulohaza yuritilgan.