O‘ZBEKISTON–TURKIYA HAMKORLIGI VA UNING NATIJASI (TO‘QIMACHILIK SANOATI MISOLIDA) - Esanova, Nilufar (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
O‘zbekiston jahonda paxta yetishtirish bo‘yicha 6-o‘rinni, paxta eksporti bo‘yicha 3-o‘rinni egallaydi. Shu bois, O‘zbekiston to‘qimachilik sanoati iqtisodiyotning yetakchi yo‘nalishlaridan biri hisoblanib, jadal rivojlanib borayotgan sohalardan biriga aylandi.