ХОРАЗМДА РЕСПУБЛИКА ТУЗУМИ: ЮТУҚЛАР ВА МУАММОЛАР (1920-1924 йиллар) - Жунаев, Зухриддин (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Ушбу мақолада Хива хонлигининг тугатилиши ҳамда Хоразм Халқ Совет Республикаси (ХХСР)нинг ташкил топиши, ундаги сиёсий жараёнлар ва ижтимоий муносабатларга большевиклар ва Марказнинг таъсири, Ўрта Осиёда миллий-ҳудудий чегараланишнинг ўтказилиши ҳамда Хоразм Республикасининг тугатилиши каби масалалар ёритилган.