ОДАМ САВДОСИГА УЧРАГАН МИГРАНТ ХОТИН-ҚИЗЛАР ҲАҚИДА БАЪЗИ МУЛОҲАЗАЛАР - Азаматова, Гулмира (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Ушбу мақолада одам савдосининг бугунги кунда кўплаб мамлакатларни жиддий ташвишга солаётган муаммо эканлиги ва жабрланганларнинг асосий қисмини аёллар ташкил этаётгани ёритилган. Шунингдек, одам савдоси давлат чегараларининг очилиши ва ташқи миграциянинг ошиб бориши билан боғлиқлиги ёритилган.