DAVLAT SEKTORIDA ICHKI AUDITNING XALQARO STANDARTLARI - Ostonokulov, Azamat; Inoyatov, Mardonbek (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Ushbu maqolada ichki audit tadbirlarining muhimliligi hamda davlat sektorida ichki audit nima uchun zarurligiga to‘xtalib o‘tilgan. Davlat sektorida ichki auditning xalqaro standartlari hamda ularning milliy standartlar bilan uzviy bog‘liqlik jihatlari, xalqaro standartlarning umumiy mazmuni, ularning tarkibiy tuzilishi haqida ma’lumotlar keltirilgan. Davlat sektorida ichki auditning xalqaro standartlari asosida mamlakatimiz miqiyosida amalga oshirilayotgan ishlar atroflicha yoritilib berilgan. Mulohazali va munozarali masalalar tahlil qilinib, ular yuzasidan ilmiy qarashlar va tavsiyalar shakllantirilgan.