KAMBAGʻALLIKNI QISQARTIRISHDA INDIVIDUAL DAROMADGA SOLIQLAR MEXANIZMIDAN SAMARALI FOYDALANISH MASALALARI - Safarov, Radjabboy (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Ushbu maqola kambagʻallikni qisqartirishda individual daromadga soliqlar mexanizmidan samarali foydalanish masalalari bagʻishlangan boʻlib, asosiy masala sifatida mavzu doirasida rivojlangan mamlakatlar tajribalarni oʻrganish hamda olingan natijalar asosida xulosa va takliflar shakllantirishdan iborat. Ushbu maqsadga erishish uchun maqolada Xitoy Xalq Respublikasi misolida jismoniy shaxslari soliqqa tortish mexanizmini tahlil etildi, bunda maʼlumotlarni tavsiflash, natijalarni qayta ishlash, olingan natijalarni tahlil qilish, tendensiyalarni kuzatish, induksiya va deduksiya usullaridan foydalanildi. Maqola soʻngida oʻrganish natijalari asosida xulosalar shakllantirildi va takliflar berildi.