АХМАД ЗИЁУДДИН АЛ-КУМУШХОНАВИЙ АСАРЛАРИДА КОМИЛ ИНСОН ҒОЯЛАРИНИНГ ФАЛСАФИЙ ТАҲЛИЛИ - Гуламова , Мавжуда (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Ушбу мақолада Кумушхонавий “Жомиъул-усул фил авлиё ва анвоиҳим” асарида комил инсонга таърифи фалсафий таҳлил этилди. Таҳлил натижалари асосида Кумушхонавийнинг комил инсонга берган таърифини олти қирраси аниқланди. Комил инсонга Ибнал Арабий ва Азизиддин Насафий томонидан берилган таъриф билан Кумушхонавий берган таъриф умумийлиги билан бирга ўзига хос томонлари аниқланди. Кумушхонавийнинг “Комил инсон”га берган таърифи асосида Маънавий ва маърифий ишларини олиб бориш Янги Ўзбекистонда Учинчи Ренессанс пойдеворини қуришда баркамол ёшларни тарбиялашда самарали фойда бериши мумкин.