QALANDARIYLIK VA UNING INSON, JAMIYAT TIZIMIDAGI O’RNI - Yazdonov, Zikirillo (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Ushbu maqola Markaziy Movarounnahr va Xuroson o’lkalarida vujudga kelgan qalandariylik masalalari shuningdek, qalandariylik tariqati tarixini o’rganish, uning o’ziga xos xususiyatlari, amaliyotlari diniy-falsafiy qarashlarga ta’siri tahlil etilgan. Ularning diniy-falsafiy dunyoqarash fan, madaniyat rivoji uchun imkoniyatlarni kengaytirish bilan birga ularning yutuqlaridan foydalanish yo’llari ochib berilgan.