JAVOBGARLIK PRINSIPINI SHAKLLANTIRISH AXLOQSHUNOSLIKNING ASOSIY MASALASI SIFATIDA - Kipchoqov, Xomidjon (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Ushbu maqolada javobgarlikning mohiyatidan kelib chiqib, davlat xizmatchilari uchun axamiyati va zaruriyati, faoliyat samaradorligida tutgan o‘rni, hamda javobgarlik tabiiy ta’sirga ega, ixtiyoriy ravishda qabul qilingan, kelishilgan va ixtiyoriylik elementining namoyon bo‘lish darajasiga qarab ma’naviy, huquqiy, iqtisodiy, siyosiy, individual va jamoaviy javobgarlik kabi turlari asoslab berilgan.