DEMOKRATIK JAMIYAT TARAQQIYOTIDA IJTIMOIY G‘OYALAR EVOLYUTSIYASI VA MODERNIZATSIYASI - Nabiyev, Mansur (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Ijtimoiy g‘oyalar evolyutsiyasi va modernizatsiyasi faqat sof nazariy yoki ijtimoiy jarayonlargina bo‘lib qolmay, shu bilan birga xalqning turmush tarzi, madaniy an’analari, urf-odatlari va uning ruhiy xususiyatlarini ham o‘z ichiga oladi. Ushbu maqolada demokratik jamiyat taraqqiyotida ijtimoiy g‘oyalar evolyutsiyasi va modernizatsiyasining asosiy jihatlari, o‘ziga xos xususiyatlari yoritib berilgan.