YOSHLAR ETNOESTETIK DUNYOQARASHINI RIVOJLANTIRISHDA BADIIY-ESTETIK OMILLARNING O‘RNI - Tagayev, Ganisher (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Mazkur maqolada etnoestetik dunyoqarash shakllanishida badiiy idrokning o‘rni, yoshlar badiiy idrokini rivojlantirish, badiiy kompetensiya, ijodiy bilish ko‘nikmalari, ijodiy va badiiy obrazlar, dunyoni badiiy idrok etish, etnomadaniy idrok etish jarayonlari, san’at va atrofdagi dunyoga nisbatan hissiy-qadriyatli munosabatlari ochib berilgan. Shu bilan bir qatorda yoshlar etnoestetik dunyoqarashini rivojlanishiga ta’sir etuvchi badiiy-estetik omillar atroflicha muhoxama etilgan.