FRANSUZ KOMPARATIV FRAZEOLOGIZMLARINING USLUBIY XUSUSIYATLARI - Isroilova, Manzura (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Frazeologik birliklarning alohida turi hisoblangan komparativ frazeologik birliklar murakkab semantik-stilistik xususiyatlari, ma`lumot yetkazishda jozibali va tasviriy ifodani aniq yoritishi sababidan turli matnlarda ularning funksiyalarini tahlil qilish bugungi kunda dolzarb masalalardandir. Jumladan, fransuz komparativ frazeologizmlari o`ziga xos uslubiy jihatlariga ega.