PIRIMQUL QODIROVNING "YULDUZLI TUNLAR" ASARI INGLIZCHA TARJIMASIDA BOBUR PSIXOLOGIYASI - Radjabova, Dildora (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Mazkur maqola Bobur shaxsiyatning dunyo olimlari tomonidan oʻrganilgani hamda "Yulduzli tunlar" asari inglizcha tarjimalarida Bobur psixologiyasining yoritib berilishiga qaratilgan. Asarning asliyati va inglizcha tarjimasini qiyosiy oʻrganilishi natijasida badiiy psixologizm aspektlari, shakllari, bosh qahramon ruhiyatini ifodalash vositalari tahlil qilingan.