TILSHUNOSLIKNI MENTALINGVISTIK BOSQICHIDA KOGNITIV TADQIQOTLAR - Hamidova, Sayyora (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Maqolada matn tilshunosligi sohasidagi ishlarda xususiyatlari, matnning muhim struktur va mazmun xususiyatlari, uning kommunikatsiya birligi va ekspressiv ta’sirchanligini ifodalash imkoniyatlari kabi xususiyatlarini tadqiq etishi koʻrib chiqilgan. Lisoniy-kognitiv faoliyat jarayonida matnni oʻrni y’oritilgan.