ALISHER NAVOIY ASARLARIDA TURKIY XALQLAR MAQOLLARINING AKS ETISHI - Xojiyeva, Oynisa (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
maqolada Alisher Navoiyning nasriy va nazmiy asarlaridan oʻrin olgan maqollar tahlilga tortilgan. Navoiy hikmatlari va turkiy maqollar munosabati aniqlangan. Baytlaridagi irsoli masal san’atining turkiy xaql maqollari bilan aloqasi misollar yordamida tahlil qilingan.