TYUTORLAR ISH JARAYONIGA RAQAMLI TEXNOLOGIYALARNI TATBIQ ETISH METODIKASI - Sadullayeva, Shahlo; Parmankulov, Farxodjon (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Ushbu maqola tuturorlar ish jarayoninda raqamli texnologiyalarni qoʻllash metodikasi koʻrib chiqilga. Shuningdek oliy ta’lim tizimiga raqamli texnologiyalarni tatbiq etishda tyutor va talabalarning oʻrni muhokama qilindi. Hozirgi kunda oliy ta'lim integratsiyasida raqamli texnologiylarni qoʻllash muammolari kelgusida rivojlanish strategiyasini va unga yoʻnaltirilgan yoʻnalishni tanlash bilan bog'liq izlanishlarga sabab boʻladi. Kelajakda raqobatdosh ta'lim va tadqiqot modeliga oʻtish uchun raqamli transformatsiya dasturi allaqachon ishlab chiqilishi kerakligi aniq. Ta’lim tizimining raqamlashtirilishi o`quv materiallarini mustaqil o`rganish imkonini beradi. Ushbu jarayonda tyutor yordamchi, yo`naltiruvchi vazifalarini bajaradi.