СПОРТДА АХЛОҚИЙ ҚОИДАЛАР ВА “FAIR PLAY” НОРМАЛАРИНИНГ АҲАМИЯТИ - Касимов, Ойбек (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Замонавий спорт, Олимпия ҳаракати ва Олимпия таълими назарияси ва амалиётига “Fair play” тушунчаси ва у билан боғлиқ спортчилар, мураббийлар, томошабинлар ва спорт оламига алоқадор ҳар бир кишининг хулқ-атвори тамойиллари мустаҳкам кириб борган. Ушбу мақола “Fair play” тушунчаси ва тамойилларининг Олимпизм концепцияси ва Олимпия таълими тизимидаги ўрни ва аҳамиятини таҳлил қилишга қаратилган. Шунингдек, Ўзбекистон Республикасининг жисмоний тарбия ва спорт тўғрисидаги замонавий қонунчилигида “Fair play” тамойилларини амалга оширишнинг айрим масалалари муҳокама қилинади.