BOʻLAJAK BOShLANG‘ICh SINF OʻQITUVChILARINING KOMMUNIKATIV KOʻNIKMALARINI RIVOJLANTIRISh SAMARADORLIGI - Izbosarova, Zuxro (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Barchamizga ma’lumki, respublikamizda zamonaviy oliy ta’lim ham murakkab islohotlar jarayonini boshidan kechirmoqda. Bu ta’lim mazmunini takomillashtirish, tashkiliy tuzilmalarni optimallashtirish, ta’lim sohasi mutaxassislarini tayyorlashga qoʻyilayotgan bugungi kunning sezilarli darajada ortib borayotgan talablariga javob beradigan ta’lim-tarbiya ishlarining eng samarali shakl va usullarini doimiy izlashda namoyon boʻlmoqda. Mazkur maqolada mazkur jihatlar haqida soʻz borib, bugungi kunning dolzarb mavzularidan biri, ya’ni boʻlajak boshlang‘ich sinf oʻqituvchilarda kommunikativ qobiliyatlarini shakllantirish jihatlari hamda samaradorligi masalalariga qaratilgan. Boʻlajak boshlang‘ich sinf oʻqituvchilarning kasbiy xususiyatlari, kasbiy tayyorgarlik jarayoni, pedagogik qobiliyatlar muammosiga asoslanib yoritilgan.