BOSHLANG`ICH SINF O‘QITUVCHILARIDA MUSTAQIL ISHLASH KOMPITENSIYALARINI RIVOJLANTIRISH - Yuldashev, Mengali (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Boshlang‘ich ta'lim sohasida o‘qituvchilarning mustaqil ishlash kompetensiyalari, o‘quvchilarni ma’lum bir fan yoki mavzuga o‘qitishda, o‘zlarining unumli faoliyatlarini tashkil qilish, yangi va kreativ yondashuvlarni qo‘llash, va o‘zlarini o‘quvchilar bilan birgalikda rivojlantirish va ta'lim jarayonini sifatli boshqarishga erishishga yo‘naltirilgan muhim mavzudir. Ushbu maqola o‘qituvchilarning ma’lum bir maqsad yoki vazifalar uchun o‘zlarini boshqarish, muammolarni hal qilish va yangi yondashuvlarni topish, qo‘llash va rivojlantirish, ma’lumotlarni mustahkamlash va ulashish, tahlil qilish va jamiyat bilan birgalikda ishlash, tajriba almashish va natijalarni hisobga olish qobiliyatlarini o‘z ichiga oladi.