ХОРИЖИЙ МАМЛАКАТЛАРДА ХУСУСИЙЛАШТИРИШ СИЁСАТИ ТАРИХИ - Шарипов, Шоҳруз (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Ушбу мақолада жаҳон мамлакатларида бозор иқтисодиётига ўтиш йўлида хусусийлаштириш сиёсати назарияси ва унинг тарихи ёритилган, шунингдек хусусийлаштириш сиёсатининг вужудга келиш сабаблари, унинг бозор иқтисодиётига ўтиш шароитида тутган ўрни тадқиқ этилган.