MAHMUDXOʻJA BEHBUDIY UY MUZEYI TARIXI - Mirhakimova, Feruza (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Ushbu maqolada Mahmudxoʻja Behbudiy uy-muzeyining ekspozitsion zallari va undagi ekspozitsiyalarida namoyish etilayitgan eksponatlar haqida va mintaqadagi ma’rifatparvarlar haqida fikr yuritilgan. Xususan, muallif tomonidan Samarqandda jadidchilik harakati namoyandalarining ma’rifiy, siyosiy va ijtimoiy faoliyati haqida batafsil ma’lumot berilgan.