TILSHUNOSLIKDA “YAQIN – UZOQ” OPPOZITSIYASINING CHOGʻISHTIRMA TADQIQI MASALASI (ingliz va oʻzbek tillari misolida) - Xaitova, Gulhayo (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Ushbu maqolada, oppozitsiyalarning tarixi va tavsifi yuzasidan ma’lumotlar berilgan. Shuningdek, maqolada oppozitsiyalar tadqiqi uchun N.S. Trubetskoy nazariyasi metodologik asos sifatida qabul qilingan. Ingliz va oʻzbek tillaridan toʻplangan faktik materiallar mazkur nazariya asosida tasniflangan (vaqt, masofa, munosabat, faraz va joy kabilar) va tahlillangan. Tahlillar natijasida ingliz va oʻzbek tillarining farqlanish jihatlari ochib berilgan.