FRAZEOLOGIK (TURGʻUN) BIRIKMALAR VA ULARNI TARJIMA QILISH USULLARI - Alaudinova, Dilnoza (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Ushbu maqolada frazeolofik biriklmalar va ularning tarjima qilish usullari haqida soʻz boradi. Frazeologik birliklar yoki frazema – bu ikki yoki undan ortiq soʻzdan tashkil topgan, maʼnoviy jihatdan oʻzaro bogʻliq soʻz birikmasi yoki gapga teng keladigan, yaxlitligicha koʻchma maʼnoda qoʻllanadigan va boʻlinmaydigan, barqaror (turgʻun) bogʻlanmalarning umumiy nomi.