TEXNOLOGIYA TA’LIMI OʻQITUVCHILARINING IJODKORLIK QOBILIYATI VA BOSHQARUV MAHORATINI RIVOJLANTIRISHNING OʻZIGA XOS XUSUSIYATLAR - Tursunova, Shaxzoda (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Ushbu maqolada boʻlajak texnologiya ta’lim oʻqituvchilarining ijodkorligini rivojlantirish orqali texnologik faoliyatga tayyorlash, oʻquv-tarbiya jarayonida ijodkor, yuqori malakali boʻlishiga, ular tayyor bilimlarni qabul qilib oluvchi emas, balki bilim olishi, faollashishiga, mas’uliyat hissining oshishiga, oʻquv jarayonining faol ishtirokchisiga aylanishiga alohida e’tibor berish, boʻlajak ijodkor pedagogning rivojlanishiga zamin yaratish masalasi yoritib berilgan.