СОВЕТ ҲОКИМИЯТИНИНГ ЎЗБЕКИСТОНДА “ПАХТАЯККАҲОКИМЛИГИ” СИЁСАТИ ВА БОЛАЛАРГА КЎРСАТГАН ТАЪСИРИ - Джалолов, Бахром (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Ушбу мақолада Совет хукуматининг 1946-1991 йиллар орасида Ўзбекистонда олиб борган пахта сиёсати ва унинг ўзбек болаларининг маиший турмуш тарзи ва эркинлигига кўрсатган салбий таъсири, шунингдек болаларни мажбурий меҳнатга жалб қилиниши оқибатида юзага келган аянчли омиллар танқидий таҳлил қилиниб, ёритиб берилади