АГРАР ТАЪЛИМ ТИЗИМИДА КАДРЛАР САЛОҲИЯТИНИ БАҲОЛАШ МЕЗОНЛАРИ АСОСИДА КАДРЛАР ТАЙЁРЛАШНИНГ ЙЎНАЛИШЛАРИ - Болтаев, Нурали (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Жаҳонда таълим тизимининг ривожланиши, республикамиз таълим тизимини ислоҳ қилиш, меҳнат бозори талабларига жавоб бера оладиган кадрлар тайёрлашни ривожлантириш, кадрларни тайёрлашда ечимини кутаётган асосий муаммоларни таҳлил қилган ҳолда уларнинг салоҳиятини баҳолаш мезонлари асосида ўрганиш, олий маълумотли кадрлар тайёрлаш тизимини давлат томонидан қўллаб-қувватланиши, иқтисодчи олимлар томонидан олиб борилган ишларни таҳлил қилган ҳолда амалий таклиф ва тавсиялар ишлаб чиқилган.