GLOBALLASHUV JARAYONIDA MIGRATSIYANING AHOLI AXLOQIY QADRIYATLARIGA TA’SIRI - Norkulov, Olim (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Maqolada migratsiya jarayonining insoniyat tarixida qadimdan shakllanib kelganligi, uning jamiyat rivojlanishidagi ijtimoiy-falsafiy jihatlari sohaga doir qarashlar bilan bog‘liq ravishda tahlil etilgan. Aholining migratsion faoliyatida har bir hududdagi mazkur jarayonni vujudga kelishiga sabab bo‘ladigan ijtimoiy, iqtisodiy, siyosiy holatlar zamonaviy bilimlar doirasida falsafiy o‘rganilgan. Shuningdek, har bir mamlakat o‘zining siyosatida o‘ziga xos jihatlari bilan bu tushunchaga yondashuvi globallashuv davrida eng muhim ijtimoiy masala sifatida jahondagi o‘zgarishlar negizida ochib berilgan.