СУД ҲУКМИНИ ЧИҚАРИШ ЖАРАЁНИНИ ТАКОМИЛЛАШТИРИШДА РАҚАМЛАШТИРИШ ИМКОНИЯТЛАРИДАН ФОЙДАЛАНИШ ИСТИҚБОЛЛАРИ - Алишаев, Собир (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Ушбу илмий мақола, суд ҳукмларини чиқариш жараёнини такомиллаштиришда рақамлаштиришнинг имкониятлари ва истиқболларини ўрганади. Хусусан, рақамлаштириш жараёнлари судларнинг самарадорлиги ва шаффофлигини оширишда қандай роль ўйнаши мумкинлиги таҳлил қилинади. Мақолада, Ўзбекистон ва бошқа давлатларнинг суд тизимларида рақамлаштириш амалиёти кўриб чиқилади ва бу борадаги халқаро тажрибалар ўрганилади. Муаллиф, рақамлаштиришнинг судларнинг иш самарадорлиги, иш юритиш тезлиги ва адолатлилигини оширишга қандай таъсир қилиши мумкинлигини батафсил кўриб чиқади.