MULKIY HUQUQLARNI JAMOAVIY ASOSDA BOSHQARUVCHI TASHKILOTLAR VA MUALLIFLIK HUQUQI OBYEKTLARIDAN FOYDALANUVCHI SHAXSLAR O‘RTASIDAGI SHARTNOMALAR TASNIFI - Yakubova, Iroda (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Mazkur maqolada huquq egalarining tashkilotga aʼzoligi jamoaviy boshqaruv tashkilotini tavsiflovchi muhim elementlardandirligi tahlil qilingan. Shuningdek, mualliflik asarlaridan ruxsatisiz foydalanish va mualliflarga mualliflik haqini adolatli toʻlanmatyotganlik holatlarining koʻpligi muallifning mulkiy huquqlarini jamoaviy asosda boshqarish institutini rivojlantirish zaruratining kuchayib borayotganligi mavjud shartnomalarni ham qaytadan ko‘rib chiqiqsh istiqbollarini belgilaydi. Maqolada ushbu institutni takomillashtirish bilan bogʼliq ayrim dolzarb muammolarga, shuningdek, Oʻzbekiston va boshqa mamlakatlar olimlarining fikrlariga eʼtibor qaratilgan. Mualliflik huquqini rivojlantirish uchun ilmiy va amaliy ahamiyatga ega boʻlgan taklif va tavsiyalar ilgari surildi.