АFRIGʼIYLAR SULOLASI TARIXINING TURK TILLI TADQIQOTLARDA YORITILISHI - Rajapov, Mardonbek (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Ushbu maqolada Afrigʻiylarning kelib chiqishi, arablarning Xorazmni bosib olish tafsilotlari,Xorazmda Somoniylarning hukmronligi va Afrigʻiylar va Ma’muniylar oʻrtasidagi ziddiyatlar turk tilli tadqiqotlarda qanchalik aks etishi tahlil qilinadi.