РАҚАМЛИ ИҚТИСОДИЁТДА ЯГОНА МАРКАЗЛАШГАН ДИСПЕТЧЕРЛИК ХИЗМАТИНИНГ САМАРАДОРЛИГИНИ БАҲОЛАШ УСУЛЛАРИ - Мухитдинов, Ахрор (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Мазкур мақолада рақамли иқтисодиётда ягона марказлашган диспетцерлик хизматининг самарадорлигини баҳолаш усуллари ҳамда ундан фойдаланишда олимларнинг қарашлари келтирилган. Мақолада баҳолаш тизимининг дисперцион кўрсаткичлари интерфейс натижаларини омилларга нисбатан меъёрий мезонлар асосида таҳлил қилиниб, унинг самарадорлигини аниқлайди. Унинг меъёрий мезонлари технологик таъминот ҳамда оператив хизмат қилишнинг мажмуавий тавсифи саналади.