KORXONANI MOLIYAVIY SOG’LOMLASHTIRISHNING O’ZIGA XOS XUSUSIYATLARI - Jurayev, Xusan (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Ilmiy maqola mahalliy xo'jalik yurituvchi sub'ektlarni moliyaviy sog'lomlashtirish muammolarini o'rganishga bag'ishlangan. Korxonani moliyaviy takomillashtirish kontseptsiyasini talqin qilishga mualliflarning yondashuvlari tahlil qilinadi, uni amalga oshirish usullari, shuningdek, ushbu jarayonning asosiy vazifalari yoritiladi. Bundan tashqari, korxonani moliyaviy sog'lomlashtirishning o'ziga xos usulini tanlashda, grafik tarzda ko'rsatilgan bosqichlarning ma'lum bir ketma-ketligiga rioya qilish taklif etiladi. Korxonani moliyaviy sog'lomlashtirish usulini tanlashning umumiy algoritmi ishlab chiqilgan bo'lib, uni qo'llash korxonaning mavjud muammolarini hal qilish va kelajakda bankrotlik tartibidan qochish imkonini beradi.