ПАЛЕОЛИТШУНОСЛИК СОҲАСИ РИВОЖЛАНИШИДА Р. Х. СУЛЕЙМАНОВ ТАДҚИҚОТЛАРИНИНГ ЎРНИ - Махмудова, Азизахон (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Ушбу мақолада Ўзбекистонда палеолит даврини ўрганишга қаратилган илмий изланишларнинг ривожланиши ва тизимли тадқиқотларнинг йўлга қўйилиши жараёнлари ёритиб берилган. Соҳанинг ривожланиш босқичлар ва омиллари, мавжуд муаммо ва камчиликлар ҳамда унинг сабаблари таҳлил қилинган.Соҳа тараққиётида Р. Х. Сулейманов тадқиқотларини аҳамиятига алоҳида урғу берилган.