БАЙРАМЛАР – МИЛЛАТНИНГ ОЛИЙ ҚАДРИЯТИ - Соатов, Ғайрат (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Мақолада ўзбек халқининг энг қадимги даврларидан бугунги кунигача эъзозланиб келинаётган азалий қадрияти – байрамлари тўғрисида сўз юритилади. Чунки, байрамлар кишиларнинг нафақат, турмуш кечмишлари ва ўзаро инсоний муносабатларини, шунингдек, ташқи табиатга, унинг ҳодисаларига, ижтимоий жараёнларга бўлган муносабатларини ифода этибгина қолмай, кишиларнинг турмуш кечмишларини ўзида ифода этувчи маданий-маънавий қадрият - байрамларнинг вужудга келиши, уларнинг инсон ва жамият ҳаётидаги ўрни ҳамда этник бирликларнинг миллий қадрияти даражасига кўтарилиш сабаблари, бугунги кунда уларни сақлаб қолишнинг аҳамияти масалаларига тўхталиб ўтилади.