INGLIZ VA O‘ZBEK TILLARIDAGI HIKOYALAR TARJIMASINING LINGVOKULTUROLOGIK XUSUSIYATLARI - Aripova, Saodat (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Maqolada hikoyalarni ingliz tilidan o'zbek tiliga tarjima qilishning lingvistik va madaniy xususiyatlari muammosiga bag'ishlangan. Badiiy asarning turli xalqlarning an’analari, urf-odatlari, milliy madaniyatning til orqali ifodalangan xususiyatlariga ta’sir etuvchi lingvistik va madaniy jihati tarjima jarayonining tarkibiy qismidir. Badiiy matnni tarjima qilishda tarjimon tarjima, o‘zgartirish va o‘zgartirishning turli usullaridan foydalanadi.