TIL VA TA’LIM: MUAMMO VA YECHIMLAR - Gafarova, Shahnoza (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Maqolada til va ta’lim muammolari va uning echimlari zamonaviy taʼlim- tarbiya jarayonida ko’rib chiqilgan. Tilini anglagan holda, ongli ravishda o‘rganish uchun lisoniy bilimlarning o‘rni favquloddadir, bu bilimlarsiz, ulardan tamoman bexabar holda ona tilini o‘rganishning imkoni yo‘q. Mutaxassislar til kompetentsiyasining ikki asosiy unsurdan, ya'ni nutqiy tajriba va til haqidagi bilimlardan tashkil topishini aytarkan, bu bilimlarning zaruriyligini ta'minlaydilar. Til ta'limining maqsadida ko‘zda tutilgan ayni kompetentsiyasini shakllantirish, til haqidagi bilimlarsiz mumkin emas