ВРАЧНИНГ КАСБИЙ ЖАВОБГАРЛИГИНИ СУҒУРТА ҚИЛИШНИ ФУҚАРОЛИК-ҲУҚУҚИЙ ТАРТИБГА СОЛИШНИНГ ОМИЛЛАРИ ВА ЗАРУРИЯТИ - Исломқулова, Шоҳсанам (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Ушбу мақолада врачнинг касбий жавобгарлигини суғурта қилишни фуқаролик-ҳуқуқий тартибга солишнинг бугунги кун учун аҳамияти ва долзарблиги хусусида сўз боради. Ушбу муносабатларнинг тартибга солинмаганлиги қандай иқтисодиқ, ижтимоий ва ҳуқуқий оқибатлар келтириб чиқараётгани масаласи статистик маълумотлар ва чет эл тажрибаси асосида таҳлил қилинади. Врачнинг касбий жавобгарлигини суғурта қилишнинг Ўзбекистон Республикасида тартибга солинганлик даражаси ҳамда норматив-ҳуқуқий ҳужжатлар таҳлили юзасидан фикр юритилади.