ZAMONAVIY TAʼLIM- TARBIYA JARAYONIDA PEDAGOGIK RAHBARNING KOMPETENTLIGI - Kenjaboev Аbdisalim (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Maqolada zamonaviy taʼlim- tarbiya jarayonida pedagogik rahbarining kopetentligiga bag'ishlangan. Pedagogik kompetentsiyaning tarkibiy qismlari va funktsional vazifalari har tomonlama tahlil qilindi, o'qituvchining vakolatlari asos bo'lgan kasbiy va shaxsiy xususiyatlar o'rganildi. Maqolada professor-o'qituvchilarning ushbu toifasi uchun ba'zi boshqaruv va pedagogik yondashuvlarni optimallashtirish bo'yicha takliflar ko'rib chiqiladi, bu esa o'z navbatida o'quv jarayonining sifatiga ta'sir qilishi kerak.