“GULSHANUL MULUK” (“SHOHLAR GULSHANI”) ASARI – MANG‘ITLAR HUKMRONLIGI DAVRI MUARRIXLIGI NAMUNASI - Hamroyev`, Asliddin (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Maqolada “Gulshanul muluk” (“Shohlar gulshani”) asarining mang‘itlar davri tarixini o’rganishdagi ahamiyati ,unda zikr qilingan tarixiy ma’lumotlarning tarixiy davr naqtai nazaridan mang’it hukmdorlari haqidagi qimmatli ma’lumotlari haqida fikr yuritilgan.